Sevärt i Hamburg

En av de mest populära sevärdheterna i Hamburg är gatan Reeperbahn med omnejd. Detta syndiga område har fascinerat turister sedan lång tid tillbaka. Utöver alla strippklubbar, bordeller och sexaffärer hittar man här många pubar och nattklubbar. I stadsdelen som Reeperbahn ligger i finns över 600 pubar, nattklubbar och barer.

 

Miniatur Wunderland är ett gigantiskt modelljärnvägslandskap beläget bland de gamla lagerhusen i Speicherstadt centralt i Hamburg. Här har många av världens länder återskapats, bl.a. Sverige.

 

Hagenbecks djurpark (Tierpark Hagenbeck) är ett bra utflyktsmål för barnfamiljen. Djurparken grundades 1874 och har påverkat andra djurparker runt om i världen genom att vara först med att låta djuren gå fritt istället för att sitta i mindre burar.

 

I Speicherstadt hittar du Hamburgs gamla lagerhus. Dessa är byggda i tegel i nygotisk stil och ligger belägna på en 1,5 kilometer lång ö som genomkorsas av kanaler. I lagerhusen lagrades varor som kryddor, kaffe och te som kom med fartygen till Hamburg. De vackra byggnaderna och alla sevärdheter som finns här gör att Speicherstadt är värt ett besök.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0