Shopping och nöjen i Hamburg

Hamburg är en gammal nordtysk Hansastad och en av mina absoluta favoritstäder. Förutom att besitta en stor arkitektonisk variation - dels trist industriell betongbebyggelse och hamnområden i stadens ytterkanter, dels sirlig och vacker arkitektur i stadskärnan och även lyxig villabebyggelse kring sjön Alster mitt inne i staden - finns där till synes oändliga möjligheter till härliga matupplevelser på någon av de mer än 4000 restauranger och caféer som finns i staden . Här finns dessutom fantastisk shopping för alla storlekar av plånböcker.

 

I Hamburg finns också mängder med teatrar, nattklubbar och museer. Till denna stad är det enkelt att ta sig med bil, flyg eller tåg. Väl på plats finns en välutvecklat kollektivtrafik med pendeltåg, tunnelbana och bussar, med vilka man kan turista runt med hjälp av en resehandbok. Personligen rekommenderar jag också en rundtur på sjön Alster samt stadens kanaler.

 

Hamburg är, precis som Amsterdam och Berlin, känt för sitt dekadenta och syndiga nattliv. De flesta klubbarna ligger på den beryktade gatan Reeperbahn eller i dess omnejd, i stadsdelen St. Pauli. Prostitution är helt lagligt och vida utbrett. Personer med moralpanik hänvisas istället till en slöjdmässa i Dalarna.

 

Hamburg har mycket att erbjuda en riktig shoppingfantast som definitivt kan få alla sina lustar på det området tillfredsställda. Hamburg erbjuder allt från det billigaste till de rikgit dyra och exklusiva varorna. Allt du kan tänkas behöva hittar du i Hamburgs många stora varuhus, vackra shoppingarkader och exklusiva butiker.


Kommentarer
Postat av: Köpa Hemsida

Älskar verkligen Hamburg, finaste staden verkligen! :))) Ska faktiskt dit nu i Maj månad igen:) Har en hel del vänner där!

2011-05-09 @ 21:37:45
URL: http://www.tccdesigns.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0